Rulouri Gazon Floresti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Rulouri Gazon Floresti: Rulouri Gazon Amenajari Floresti Peisaj XXI SRL.
PIESAJ XXI SRL - AMENAJARI - INTRETINERE GRADINI SI SPATII VERZI CLUJ - 0744.931.557
Montaj Rulouri Gazon - Sisteme Irigatii - Intretinere Gazon - Pavaj - Alei - Plante Ornamentale
Gazonul este un element decortiv nelipsit din majoritatea gradinilor si are un impact vizual mai mare intr-o gradina mica sau medie dand senzatia ca suprafata este mult mai mare decat in realitate.
In plus, gazonul este foarte adaptabil din punct de vedere al formei. Formele circulare, rectangulare sau libere pot fi oricand modificate daca doriti sa schimbati stilul gradinii.
Pentru a amenaja o peluza aveti doua posibilitati: amenajarea prin semanat direct sau amenajarea cu rulouri gazon.
Din punct de vedere al rezistentei la trafic si al modului de intretinere, gazonul poate fi:
Din punct de vedere al rezistentei gazonului in conditii climatice variate sunt:
Irigarea este cel mai important aspect al intretinerii gazonului
Este foarte important ca iarba sa fie irigata dupa fiecare tundere. Culoarea normala a gazonului este verde inchis. Daca se schimba de la verde inchis la verde deschissi apoi la galben, acesta este un semn de deshidratare, usoara, apoi grava. Daca deshidratarea estegrava, gazonul este in pericol sa nu isi mai revina, sa apara goluri mari, sa se usuce in totalitate.
Apa trebuie sa aiba timp sa patrunda in sol. Acesta inseamna ca debitul de apa trebuie adaptat infunctie de utilajul cu care se face irigarea.Gazonul va fi irigat seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea inutila in perioada calda.Iarba se deterioreaza daca primeste de fiecare data o cantitate insuficienta de apa. In astfel de cazuri radacina este fortata sa se indrepte catre suprafata pentru a ajunge la apa si astfel iarba devine chiar mai sensibila la seceta.
In perioada de vara, gazonul se uda obligatoriu de doua ori pe zi, de preferinta dimineata (pana in ora 08:00) si seara (dupa ora 19:00). Cantitatea de apa la o singura udare se stabileste functie de sol, speciile de gazon, temperatura maxima zilnica, conditiile meteo, zonele expuse mai mult sau mai putin la soare, etc. Se recomanda ca udarea de seara sa fie mai abundenta decat cea de dimineata.
Intretinerea gazonului
Operatiunile uzuale de intretinere pentru gazonul obtinut prin insamantare sunt: tuns o data pe saptamana, fertilizare si erbicidare bilunara (in contratimp), extragere lunara buruieni, o tavalugire trimestriala, suprainsamantarea de toamna/primavara si aerarea (de doua ori pe an).
Gazonul tanar si crud se imbolnaveste frecvent. Primele semne care apar in gazon in momentul cand acesta se imbolnaveste sunt pete de gazon culcat, de forma circulara, care se unesc una cu alta si se transforma rapid in pete maronii. Cauzele sunt excesul de umiditate si diferentele de temperetura de la zi la noapte. Diferentele de temperatura nu se pot controla. In ceea ce priveste umiditatea, pana la prima tunsoare a gazonului este indispensabila speciilor care vor forma covorul de gazon.
Se pot face tratamente preventive cu diverse fungicide. Eficienta acestora nu este maxima intrucat se vor aplica 3 – 4 – 5 udari zilnice si apa spala substantele folosite. Pentru ca acestea sa aiba eficienta maxima, nu trebuie administrata apa cel putin 1 zi.