Montajul rulourilor de gazon

Montajul rulourilor de gazon

Montajul rulourilor de gazonmontaj-rulouri-gazon.jpg

Solul pe care se vor amplasa rulourile trebuie sa fie foarte bine maruntit, fara bolovani, fara pietre, nivelat, usor compactat. Daca pamantul este argilos se va intinde un strat de nisip de 1-2 cm si se va nivela (pentru drenaj si stimularea inradacinarii). Se poate adauga sol fertil sau fertilizator granule.

​Rulourile desfasurate se monteaza unul langa altul, presand marginile una in alta usor si se imbina perfect, altfel vor aparea mici spatii intre ele in urmatoarele zile.
Decupajele (la margini, pentru forme sau in jurul plantelor) se fac cu cutite rezistente si foarte ascutite (sau cutter).

Montajul se face presand usor marginile rulourilor unele in altele. Dupa montaj, gazonul se va tavalugi, dupa irigare abundenta.

Suprafata gazonata va fi irigata cu circa 10 L/ m2/ 24 ore, de preferat cu sistem automat de irigatii, pe toata perioada calda a anului, verificand necesarul de apa.

Prima tundere se va face dupa o saptamana de la montaj, in perioada de crestere. Nu se combina cu flori, fiind necesara tunderea.