Rulouri Gazon Rosu

Sisteme Drenaj Gazon Spatii Verzi Rosu - Beautiful Green Garden

Rulouri Gazon Rosu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Rulouri Gazon Rosu: Sisteme Drenaj Gazon Spatii Verzi Rosu - Beautiful Green Garden.

 Beautiful Green Garden - 0727.460.272 / 0767.839.996 

Sisteme de drenaj profesionale Bucuresti - Ilfov

sisteme-drenaj-bucuresti

Atunci, cand, dupa o perioada ploioasa se observa o stagnare a apei la suprafata solului pentru o perioada mai mare de 24 h, exista clar necesitatea de executie a sistemului de drenaj. Drenarea gazonului este absolut necesara daca dorim sa oferim gazonului si plantelor din gradina conditii optime de de crestere si dezvoltare.

Sistemul de drenaj are rolul de a elimina apa in exces din anumite zone ale gradinii sau chiar de langa fundatia casei atunci cand solul este saturat. 

Un sistem de drenaj profesional implica folosirea materialelor de buna calitate, eficiente si rezistente in timp, proiectarea sistemului de drenaj si executarea acestuia.

Sistemul de drenaj profesional inseamna un sistem subteran de tuburi de colectare perforate, realizate ingeneraldin materiale plastice.

Sistemul de drenaj se realizeaza sub adancimea de inghet, este compus dintr-un tub perforat in jurul caruia se monteaza un filtru invers (strat de pietris invelit in geotextil). Acest sistem se pozitioneaza cu panta in vederea obtinerii scurgerii apei gravitational in sistemul de canalizare, ori intr-un put de drenaj special executat in acest sens.

Cel mai simplu sistem de drenaj il constituie un sant de adancime suficienta, cu panta de scurgere catre o zona mai joasa, umplut pe o anumita inaltime cu piatra sparta sau pietris; porozitatea stratului realizat constituie atat spatiul de colectare cat si sectiunea de curgere a apei colectate.

Sisteme automatizate de irigatii pentru gradini si spatii verzi Bucuresti - Ilfov

Echipa noastra alege cele mai potrivite produse pentru proiectul dvs. pe baza schitei terenului si tinand cont de debitul si presiunea apei disponibile.  

Sistemul de irigare automatizat este personalizat pentru fiecare gradina, spatiu verde, teren de sport, cu scopul de a furniza vegetatiei necesarul de apa, rata de irigare uniform distribuita si economie de apa – totul corelat cu caracteristicile sursei de apa disponibile.

Intretinerea gradinilor au la baza udare, iar sistemele de irigatii ajuta la efectuarea acestui proces de intretinere. O planta udata se va dezvolta arminios si se va mentine verde.

sisteme_irigatii_bucuresti

Irigarea este cel mai important aspect al intretinerii si este foarte important ca iarba sa fie irigata dupa fiecare tundere. Gazonul trebuie irigat seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea inutila in perioada calda.Gazonul trebuie irigat zilnic in perioada martie-aprilie-mai, atunci cand nu ploua. In perioada iunie-septembrie gazonul va fi irigat zilnic, cantitatea necesara deapa la o irigare fiind de minim 15 L/ mp (mai putin in zilele cu ploaie). Perioada extinsa de irigare este martie-noiembrie.

Instalatii automatizate de irigatii bucuresti.jpg

Un sistem de irigatie automatizat este o combinatie complexa de tevi, vane, conexiuni electrice si aspersoare telescopice. De aceea este esential ca proiectarea si instalarea sistemului dvs. de irigatii sa fie facuta de un profesionist in domeniu.

Irigarea este cel mai important aspect al intretinerii gazonului

sisteme_irigatii_calarasi_1920

Este foarte important ca iarba sa fie irigata dupa fiecare tundere. Culoarea normala a gazonului este verde inchis. Daca se schimba de la verde inchis la verde deschissi apoi la galben, acesta este un semn de deshidratare, usoara, apoi grava. Daca deshidratarea estegrava, gazonul este in pericol sa nu isi mai revina, sa apara goluri mari, sa se usuce in totalitate.

In cazul ruloului de gazon: La montarea ruloului de gazon, imediat dupa prima tasare se trece la udarea gazonului rezultat.

Apa trebuie sa aiba timp sa patrunda in sol. Acesta inseamna ca debitul de apa trebuie adaptat infunctie de utilajul cu care se face irigarea.Gazonul va fi irigat seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea inutila in perioada calda.Iarba se deterioreaza daca primeste de fiecare data o cantitate insuficienta de apa. In astfel de cazuri radacina este fortata sa se indrepte catre suprafata pentru a ajunge la apa si astfel iarba devine chiar mai sensibila la seceta.

Regula de baza: niciodata gazonul nu poate fi lasat fara apa, iar cantitatile pe care trebuie sa le folosim sunt de 15 l/mp. Cu cat se trece mai repede la aceasta faza cu atat gazonul devine mai rezistent, dar in primele 3 saptamani trebuie sa aiba loc cel putin 3 udari pe zi.

Necesitatile de apa a gazonului sunt in functie de clima, de soiurile de seminte folosite, de sol, de factorii inconjuratori si in primul rand de temperatura.

In general se recomanda udari mai abundente in cazul in care acest lucru se face mai rar. Udarea mai desa in cantitati mai mici, poate duce la putrezirea radacinii, intrucat radacina este tot timpul intr-un mediu umed, ducand la uscarea gazonului si la scaderea rezistentei de calcare a ierbii. Acest lucru provoaca si la inmultirea buruienilor de tip Poa annua si Poa trivialis.

Este importanta urmarirea cantitatilor de precipitatii si a cantitatilor de apa folosite pentru udare, fapt pentru care este recomandat tinerea unui registru de evidenta. Prin alegerea soilor de seminte corespunzatoare putem reduce cantitatile de apa necesare intretinerii gazonului.

Intrucat apa pentru inretinerea gazonului este o sursa limitata si destul de costisitoare vom incerca pe cat posibil sa reducem udarile la strictul necesar. In acest caz ne poate ajuta o tehnica avansata de udare a gazonului cum ar fi: alegerea timpului potrivit pentru udare – udare dupa apusul soarelui, reglarea corecta a aspersoarelor, pe suprafetele corespunzatoare, in perioade fara vant.