Rulouri Gazon Targu Mures

Rulouri Gazon Amenajari Targu Mures Flower Garden Design

Rulouri Gazon Targu Mures reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Rulouri Gazon Targu Mures: Rulouri Gazon Amenajari Targu Mures Flower Garden Design.

 Flower Garden Design 

Montaj - Intretinere - Rulouri Gazon

Proiectare • Constructii • Terenuri de sport • Terenuri cu gazon sintetic sau natural

Proiectare • Amenajare  Intretinere  Gradini si Spatii Verzi • Parcuri • Sisteme irigatii

Spatii de Joaca • Pomi fructiferi  Plante ornamentale

0720.550.494

Minunata gradina vei avea,
Dupa ce vom colabora,
Si chiar NU glumim cu tine,
Ne pricepem foarte bine!

rulou gazon

Gazonul este un element decorativ nelipsit din majoritatea gradinilor si are un impact vizual mai mare intr-o gradina mica sau medie dand senzatia ca suprafata este mult mai mare decat in realitate.

In plus, gazonul este foarte adaptabil din punct de vedere al formei. Formele circulare, rectangulare sau libere pot fi oricand modificate daca doriti sa schimbati stilul gradinii.

Pentru a amenaja o peluza aveti doua posibilitati: amenajarea prin semanat direct sau amenajarea cu rulouri gazon.

rulouri gazon arad timisoara

Terenurile acoperite cu rulouri de gazon sport sunt de obicei disponibile pentru joc mult mai devreme decat terenurile insamantate sau stolonizate. Desi se recomanda ca si pentru terenurile acoperite cu rulouri de gazon sa se acorde cel putin o saptamana pentru „fixare”, acestea pot fi utilizate dupa doar cateva zile, in functie de formatul si calitatea gazonului utilizat.

montaj rulouri-gazon rustic gazon sport

Din punct de vedere al rezistentei la trafic si al modului de intretinere, gazonul poate fi:

  • Gazonul normal – este cel mai potrivit tip pentru curte si gradina in conditiile in care exista trafic mediu spre intens.
  • Gazonul ornamental – este destinat gradinilor publice. Acesta este rezistent incarcaturilor mari si umiditatii scazute, fara sa fie nevoie sa fie tuns prea des.
  • Gazonul sport – este tipul de gazon care suporta efort intens de scurta durata si are nevoie de o perioada de refacere si intretinere indelungata.
  • Gazon decorativ – este cel mai pretentios la intretinere. Acesta nu este deloc rezistent la trafic si are nevoie de umiditate mare.

Din punct de vedere al rezistentei gazonului in conditii climatice variate sunt:

  • Gazon de soare – este recomandat gazonul rustic mediteranean.
  • Gazon de umbra – destinat zonelor mai umbroase, unde umezeala este mai ridicata.

rulouri-gazon-zalau

Irigarea este cel mai important aspect al intretinerii gazonului

Este foarte important ca iarba sa fie irigata dupa fiecare tundere. Culoarea normala a gazonului este verde inchis. Daca se schimba de la verde inchis la verde deschissi apoi la galben, acesta este un semn de deshidratare, usoara, apoi grava. Daca deshidratarea estegrava, gazonul este in pericol sa nu isi mai revina, sa apara goluri mari, sa se usuce in totalitate.

In cazul ruloului de gazon: La montarea ruloului de gazon, imediat dupa prima tasare se trece la udarea gazonului rezultat.

Apa trebuie sa aiba timp sa patrunda in sol. Acesta inseamna ca debitul de apa trebuie adaptat infunctie de utilajul cu care se face irigarea.Gazonul va fi irigat seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea inutila in perioada calda.Iarba se deterioreaza daca primeste de fiecare data o cantitate insuficienta de apa. In astfel de cazuri radacina este fortata sa se indrepte catre suprafata pentru a ajunge la apa si astfel iarba devine chiar mai sensibila la seceta.

Regula de baza: niciodata gazonul nu poate fi lasat fara apa, iar cantitatile pe care trebuie sa le folosim sunt de 15 l/mp. Cu cat se trece mai repede la aceasta faza cu atat gazonul devine mai rezistent, dar in primele 3 saptamani trebuie sa aiba loc cel putin 3 udari pe zi.

Necesitatile de apa a gazonului sunt in functie de clima, de soiurile de seminte folosite, de sol, de factorii inconjuratori si in primul rand de temperatura.

In general se recomanda udari mai abundente in cazul in care acest lucru se face mai rar. Udarea mai desa in cantitati mai mici, poate duce la putrezirea radacinii, intrucat radacina este tot timpul intr-un mediu umed, ducand la uscarea gazonului si la scaderea rezistentei de calcare a ierbii. Acest lucru provoaca si la inmultirea buruienilor de tip Poa annua si Poa trivialis.

Este importanta urmarirea cantitatilor de precipitatii si a cantitatilor de apa folosite pentru udare, fapt pentru care este recomandat tinerea unui registru de evidenta. Prin alegerea soilor de seminte corespunzatoare putem reduce cantitatile de apa necesare intretinerii gazonului.

Intrucat apa pentru inretinerea gazonului este o sursa limitata si destul de costisitoare vom incerca pe cat posibil sa reducem udarile la strictul necesar. In acest caz ne poate ajuta o tehnica avansata de udare a gazonului cum ar fi: alegerea timpului potrivit pentru udare – udare dupa apusul soarelui, reglarea corecta a aspersoarelor, pe suprafetele corespunzatoare, in perioade fara vant.

Intretinerea gazonului

Operatiunile uzuale de intretinere pentru gazonul obtinut prin insamantare sunt: tuns o data pe saptamana, fertilizare si erbicidare bilunara (in contratimp), extragere lunara buruieni, o tavalugire trimestriala, suprainsamantarea de toamna/primavara si aerarea (de doua ori pe an).

Gazonul tanar si crud se imbolnaveste frecvent. Primele semne care apar in gazon in momentul cand acesta se imbolnaveste sunt pete de gazon culcat, de forma circulara, care se unesc una cu alta si se transforma rapid in pete maronii. Cauzele sunt excesul de umiditate si diferentele de temperetura de la zi la noapte. Diferentele de temperatura nu se pot controla. In ceea ce priveste umiditatea, pana la prima tunsoare a gazonului este indispensabila speciilor care vor forma covorul de gazon.

Se pot face tratamente preventive cu diverse fungicide. Eficienta acestora nu este maxima intrucat se vor aplica 3 – 4 – 5 udari zilnice si apa spala substantele folosite. Pentru ca acestea sa aiba eficienta maxima, nu trebuie administrata apa cel putin 1 zi.

Fertilizarea pamantului pentru gazon

Administrarea ingrasmintelor are un rol decisiv in realizarea si mentinerea unui gazon perfect, care suporta incercarile si-si pastreaza calitatile. Ca orice fiinta vie si gazonul are nevoie de nutritie. Sunstantele nutritive sunt asimilate de plante, dar in acelasi timp o parte din aceste substante sunt eliminate cu ocazia eliminarii ierbii cosite. Calitatea gazonului va creste esential in cazul in care completarea substantelor nutritive se va realiza in armonie cu continutul, initial al solului si cu calitatea de continut nutritiv al acestuia.

Principalele cerinte in cazul ingrasamintelor pentru gazon:

  • sa serveasca pentru realizarea unui gazon des care suporta incercarile
  • riscul de ardere sa fie minima
  • sa fie economicos
  • sa produca o crestere uniforma si pierderi de iarba cat mai putina
  • sa nu fie poluant, sa nu dauneze mediului inconjurator